onsdag 30 juni 2010

Det blir hett i Örebro

Nu i helgen samlas Kristdemokrater från hela landet i Örebro för att hålla Riksting. Det lär bli en het tillställning. 30 grader varmt utlovas av metreologerna. Vad får oss då att stänga oss inne i en konferenslokal utan dagsljus i tre dagar? Vi kommer utifrån tre propositioner jobba fram ett valmanifest för att göra Sverige till ett ännu mänskligare land att leva i. Vi har under våra snart fyra år i regeringsställning genomfört viktiga reformer. Vi har kortat vårdköerna, infört vårdval och skapat en starkare ställning för patienterna. Vi har genomfört reformer för att öka tryggheten för äldre, ekonomiskt och när det gäller omsorgen. Vi har avskaffat fastighetsskatten och infört vårdnadsbidraget. Reformer som vi vill gå vidare med och utveckla.

Vi står inför ett viktigt val i höst. När alliansen bildades skapades en ny chans för Sverige. Svenska folket sa nej till utanförskap, höga skatter, och överdriven politisk styrning av folks vardagsliv 2006. Vi är övertygade om att de inte ändrat sig 2010.

Ett mänskligare Sverige! Det är Kristdemokraternas paroll i det här valet för att göra det tydligt att vår politik är baserad på värderingar. Kampen för det goda samhället är inte över, den har bara börjat. Det finns fortfarande saker i vårt samhälle som gör oss bekymrade. Vi tycker inte att den starke ska ha större rättigheter än den svage. Det kan handla om att höga bonusar till chefer betalas ut medan vanliga arbetares löner fryses. Det kan handla om människor som ställts utanför möjligheten att försörja sig på grund av arbetslöshet eller sjukdom. Det kan handla om människor som nekats ett liv i säkerhet trots att de flyr från förföljelser och tortyr. Det handlar om våld och vardagskriminalitet och att människor medvetet eller omedvetet vänder bort blicken när man ser något som är fel. Ja, listan skulle kunna göras lång över frågor som finns kvar att lösa. För detta ber vi om fortsatt mandat för att jobba vidare med. I höst ska alla som känner att vi svenskar borde bli bättre på att behandla andra på samma sätt som vi själv vill bli behandlade lägga sin röst på Kristdemokraterna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar