måndag 8 oktober 2012

Dag 3 USA: Politik och krossat glas

Efter två dagar med sommarvärme vaknade vi till en kylig morgon i New York. Idag reser vi söderut mot Washington D.C. Morgonnyheterna är fulla av analyser kring presidentkandidaternas prestationer efter den senaste debatten. Även reklamtiden går åt till att övertyga folk om att gå och rösta på just dem. En del rätt så smutsiga inslag faktiskt i stil med hur kan man lita på Obama när han säger att han vill jobba för förändring när han ljugit i fyra år. En del intervjuer med andra politiker, guvernörer till exempel, handlar mer om deras privatliv, moraliska frågor såsom otrohet, än om politikens innehåll. På tåget mot Washington fick vi uppgiften (tidsfördriv) att leta reda på en demokrat och en republikan för att fota oss tillsammans med dem. Det visade sig vara svårt att hitta en republikan med de kanske inte åker tåg eller också beror det på att vi är på östkusten. Här bedriver inte Obama ens kampanj, här är det klart! Han behöver istället spendera tid i strategiskt viktiga stater såsom Florida och Ohio där opinionsläget nu är 50/50.
Väl framme i Washington mötte en chaufför upp oss med en minibuss. Oturen var framme och han lyckades låsa in nyckeln i bilen innan han skulle packa in våra väskor. Han försökte dra ner fönstret genom att sticka in handen i en springa varpå han skar sönder handen. Hela glasrutan splittras i tusetals bitar och det blev även glassplitter inne i bilen. Under tiden hade en av resenärerna packat om i sin väska utan att dra igen dragkedjan. När chauffören äntligen packar in våra väskor tar han tag i den aktuella väskan varpå allt innehåll hamnar på gatan. Vi är så trötta och hungriga när vi äntligen kommer iväg att det utbryter något slags hejdlöst fnitter. För att inte få allt bagage i nacken när chauffören bromsar måste vi sitta och hålla emot medan jag äter en pizza som jag i all hast hann köpa medan kaoset pågick.
Framme på hotellet mötte vi resten av riksadgsgruppen som kommit direkt till Washington utan att passera NY. Kvällens middag innehöll information om amerikansk politik.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar